Top
SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI

+48 608 413 344

GET IN TOUCH

GET IN TOUCH


mobile logo

Koneser – jak to wszystko się zaczęło?

Koneser – jak to wszystko się zaczęło?

W przyszłym roku będziemy obchodzić papierową rocznicę. Jeżeli ktoś zapyta mnie, na czym upłynęło te ostatnie 20 lat, odpowiem szczerze – na wytężonej pracy nad powstaniem i przede wszystkim rozwojem Koneser Catering. Choć nie zawsze było łatwo, był i nadal jest to wysiłek warty każdego poświęcenia. Nazywam się Beata Kartowicz i z przyjemnością przedstawię Tobie naszą historię.

1998 – rok, w których ziszczają się marzenia

Dziś świadczymy usługi na wielu polach, których wspólnym mianownikiem jest catering. To wynik rozwoju firmy, który zapoczątkowany został blisko 20 lat temu, a dokładnie w 1998 roku. Wtedy założyłam Koneser Event – firmę, w ramach której skupiłam się na kompleksowej obsłudze cateringowej różnego rodzaju wydarzeń, tak samo kameralnych, jak i masowych.

Dzięki pomysłowemu i świetnemu zespołowi ludzi, do dziś zdołaliśmy obsłużyć tysiące bankietów, konferencji, przerw kawowych, miejskich imprez plenerowych oraz spotkań rodzinnych. Nasze pyszności kosztowali VIPy oraz wolontariusze na INEA Stadion w Poznaniu podczas Mistrzostw Europy w Piłce Nożnej Euro 2012, goście wydarzenia celebrującego 750. rocznicę nadania Poznaniowi praw miejskich (w tym muzyk brytyjski, Peter Gabriel i jego zespół) czy uczestnicy festiwalu „Pyrlandia”. To oczywiście zaledwie kilka przykładów z długiej listy imprez organizowanych lub współorganizowanych przez Koneser Event.

Ja po prostu uwielbiam gotować!

Moje życie od zawsze kręciło się wokół sztuki kulinarnej i zdrowego, racjonalnego odżywiania. To właśnie chęć podzielenia się tą pasją z innymi, zaowocowała powstaniem kolejnego projektu w ramach Koneser Catering. Był to rok 2007 – wtedy założyłam Dietę Konesera. Była to pierwsza w Polsce firma, która oferowała pudełkowy catering dietetyczny, zbilansowany pod kątem indywidualnego zapotrzebowania kalorycznego i dostarczany pod wskazany adres zamawiającego. Od tego momentu coraz głośniej promowaliśmy ideę Montignac, zgodnie z którą nie jest ważne ile jemy, ale to, co jemy, a produkty żywnościowe ocenia się według indeksu glikemicznego, a nie kaloryczności.

Ile osób schudło dzięki naszej diecie? Ile poprawiło komfort i jakość swojego życia, dzięki racjonalnym posiłkom, przygotowywanym z myślą przede wszystkim o zdrowiu? Wszystkie, które zdecydowały się na Dietę Konesera.

Stanąć na ślubnym kobiercu

Po Diecie Konesera, przyszedł czas na kolejny projekt. W ten sposób, w 2008 roku, powstał Koneser Wedding, którego ideą była i jest organizacja bajkowych ślubów i wesel, zachwycających wyjątkową oprawą, menu i bezkonkurencyjnym miejscem, zawsze w plenerze.

Tylko do tej pory zorganizowaliśmy kilkadziesiąt widowiskowych wesel i przyjęć weselnych w zamkach pałacowych oraz dworkach, parkach, ogrodach botanicznych i nad jeziorami, a także w klimatycznych namiotach.

W czym tkwi tajemnica sukcesu?

Po blisko 20 latach prowadzenia trzech firm składających się na Koneser Catering mogę powiedzieć, że tajemnicą naszego sukcesu jest przede wszystkim niesłabnąca pasja do kulinariów oraz ludzie. To Maria Maćkowniak, nasza szefowa kuchni, która od ponad 10 lat dostarcza ucztę dla podniebienia koneserów naszych diet. Jak sama mówi: Połowę życia spędziłam w gastronomii, dlatego czuję, jakby to był mój drugi dom. Za naszym sukcesem stoi również uznana dietetyczka, Zuzanna Szumska, której przygoda ze zdrową dietą zaczęła się w rodzinnym domu i trwa do dziś.

Ja sama realizuję się zarówno w Koneser Catering, jak i prowadząc restaurację Le Bistro & Bar w poznańskim Centrum Kultury i Sztuki Stary Browar. Uwielbiam gotować i opowiadać o sztuce kulinarnej, co miałam przyjemność czynić w programach z cyklu „Dzień dobry TVN” oraz prowadząc warsztaty kulinarne dla pasjonatów gotowania. Co jeszcze mogę powiedzieć? Naprawdę dużo. Jednak, aby przekonać Cię do siebie, musisz po prostu spróbować naszych wyrobów, do czego Cię serdecznie zachęcam!

Pomyśleć, że nasza przygoda rozpoczęła się prawie 20 lat temu… i nie tylko się jeszcze nie skończyła, a nadal rozwija się, co nie byłoby możliwe bez Ciebie, naszego konesera. Dziękuję!

Autor: Beata Kartowicz

Beata Kartowicz
Od wielu lat jej życie zawodowe kręci się wokół kuchni. Zawsze otwarta na poznawanie nowych smaków i ludzi. Słynie z tego, że swoje przepisy opiera wyłącznie na naturalnych produktach. Zobaczyć ją można na antenie TVNu, gdzie od czasu do czasu udziela porad kulinarnych.

Zostaw opinię